22. Susret HC ASSITEJ – četvrti dan

Danas ćemo uživati u predstavama 𝐌𝐀𝐋𝐈 𝐑𝐀𝐊𝐔𝐍 GKL Split i 𝐃𝐍𝐊 Kazališta Virovitica u koprodukciji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku

11,00
GKL SPLIT
MALI RAKUN
(lutkarska predstava)

O predstavi:
Bajkovito putovanje hrabrog malog Rakuna, koji kreće u potragu za trskom za večeru i putem susreće mnoge životinje koje ga upozoravanju na Onoga Koji Sjedi u Jezercu, nije samo podsjetnik na činjenicu da ponekad najveći strah imamo od nas samih niti je samo poruka da su tuđa djela odraz naših – i obrnuto, nego je svojom formom i svjedok univerzalne ljepote i jednostavnosti.

Trajanje: 45 min.
Dob: 3+ (vrtići i niži razredi osnovne škole)

17,30
KAZALIŠTE VIROVITICA u koprodukciji s AUK OSIJEK
DNK (dramska predstava)

O predstavi:
DNK (deoksiribonukleinska kiselina) je ona stvar, koja nas definira kao bića. Često mislimo da to automatski znači da smo ljudska bića. Ponekad se dogodi da to znači nešto različito, tj. da je naša genetika vezana uz ostala bića – ne samo čimpanze i bonoboe, nego i svinje itd. Vrlo se rijetko prisjetimo da dijelimo nekih 40-50% naše DNK s kupusom. Zamislite, dok maštamo da vladamo Svemirom, skoro je pola našeg tijela slično kupusu! Bi li kupus mogao vladati nad 40-50% Svemira?! A možda je to i činjenica, koju naša, ljudska nauka još uvijek nije uspjela shvatiti ni dokazati? Jako je tužno, da ne bi bilo smiješno. Proces civilizacije kroz vrijeme pokušava nadvladati životinjske instinkte, koji su kodirani u našoj DNK. U većini slučajeva uspijeva, ali ponekad pobijedi sila prirode. Upravo se u takvim trenutcima prisjetimo da, prije svega, moramo biti ljudi, iako nosimo zajedničku DNK s kupusom i svinjom.
Ova naša priča potpuno odgovara našoj DNK – jako je smiješna, da, u biti, ne bi bila tužna.

Trajanje: 80 min.
Dob: 14+ (srednjoškolci)