Pet online predstava – 22. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ

pet predstava od petka, 20. studenog do utorka, 24. studenog na novoj internetskoj stranici Riječkog kazališta mladih „Kamov“

Nakon što je 22. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej, koji se u ožujku trebao održati na Hvaru u domaćinstvu Dramskog studija mladih Hvar, odgođen zbog pandemije Covida 19, krajem rujna ove godine trebao se održati u Rijeci. Naime, Riječko kazalište mladih „Kamov“ trebalo je preuzeti tu važnu zadaću i organizirati Susret po prvi put u Rijeci! Nadali smo se da će se situacija do jeseni stabilizirati i veselili smo se Susretu u Rijeci sa našim novim domaćinom. Nažalost, zbog epidemiološke situacije koja se pogoršala u jesenskim mjesecima, Susret je otkazan.

Već više od 20 godina Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej održava se s ciljem promicanja kazališta i kazališne djelatnosti za djecu i mlade, poticanja kvalitete, međusobnog umrežavanja i razmjene iskustava i znanja. Svrha Festivala je odgajanje mlade kazališne publike na umjetnički vrijednim predstavama prilagođenim dobnim i recepcijskim mogućnostima djece, stvarajući od njih gledatelje koji će svojim, tako izgrađenim estetskim i vrijednosnim kriterijima usmjeravati, kao publika, daljnje putove hrvatskog kazališta.

Iako je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, s veseljem i nadom da će se u mjesecima pred nama stabilizirati, objavljujemo da će Riječko kazalište mladih „Kamov“ u proljeće 2021. godine biti domaćin idućeg, 23. susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej. Tada će se okupiti desetak ponajboljih dramskih studija iz cijele Hrvatske i postati prava mala oaza kvalitetnog dramsko-pedagoškog rada. Tijekom višednevnog druženja organizirat će se i različite radionice pod stručnim vodstvom, kao i popratne zabavne i edukativne aktivnosti za djecu i mlade.

S organizacijskim pripremama idućeg izdanja Susreta već je započeto, a dok iščekujemo proljeće i održavanje našeg malog, ali važnog Festivala, podijelit ćemo s vama pet predstava od ukupno deset koliko ih je trebalo biti izvedeno u Rijeci. Svjesni smo da je kazalište za djecu i mlade nezamislivo bez javnog okupljanja, socijalnog kontakta i kolektivnog doživljaja kazališnog čina. No, kako bismo, barem djelomično, omogućili da trud i rad djece i dramskih pedagoga, bude predstavljen široj (internetskoj) publici, i dobre dječje predstave približili najmlađoj publici iz cijele Hrvatske – odlučili smo prikazati snimke predstava. Tako će od petka, 20. studenog do utorka, 24. studenog na novoj internetskoj stranici Riječkog kazališta mladih „Kamov“ (www.rkm-kamov.com) biti dostupne predstave Dramskog studija „Donatolina“ Kazališta lutaka Zadar, Dramskog studija DADA Kazališne družine Pinklec, Baletnog studija Gradskog kazališta “Zorin dom” Karlovac, Dramskog studija mladih Hvar i Dramskog studija HNK Šibenik.

predstave na linku: https://rkm-kamov.com/uoci-noci-kazalista-predstave-za-djecu-online/