21. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej

Osnovna ideja Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej-a je otvaranje prostora prezentacija rada članova i njihovih dramskih studija s predstavama za koje smatraju da su obilježile njihov rad u protekloj sezoni. Tako Susret postaje mjesto na kojem je moguće vidjeti najbolje godišnje produkcije dramskih studija što je zapravo i presjek najkvalitetnijeg dramsko-pedagoškog rada s djecom u Hrvatskoj.

Svrha Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade je odgajanje kazališne publike i budućih umjetnika koji će kroz rad s profesionalnim umjetnicima razviti svoje talente i sposobnosti na najkvalitetniji mogući način.

Nakon svake predstave sa sudionicima se održavaju okrugli stolovi. Također, organizirati će se i radionica za članove dramskih studija.

Budući da je sve više profesionalno vođenih dramskih studija (ukupno 22) članova Assitej-eve Mreže, dogovoreno je da svake godine selektor odabere predstave za susret u Bjelovaru, a stručni žiri od tri člana dodijeli dvije nagrade:

  1. Nagrada za najbolju predstavu
  2. Nagrada za najbolji dramski i pedagoški rad “Zvjezdana Ladika” koja se dodjeljuje dramskom pedagogu.

Mjesto i vrijeme održavanja Susreta:

Bjelovar, 25.03.-29.03.2019. godine