20.Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ

U Čakovcu  će se od 16.-20.listopada.2017. održati 20. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej.

Selekcijom ove će  godine biti će izvedeno  deset predstava kazališta  iz čitave Hrvatske. Selektorica ovogodišnjeg susreta  je Katarina Kolega.

 Stručni žiri  u sastavu Olja Lozica, Petra Mrduljaš Doležal i Dario Harjaček, dodijelit će  nagrade  najuspješnijim predstavama u više kategorija. Iznimna posjećenost  dosadašnjih Susreta  u prosjeku s više od 5.000 gledatelja, kao i činjenica da hrvatska  kazališta predstavljaju svoja ponajbolja ostvarenja tijekom protekle sezone osigurala su status jedne od vodećih manifestacija za djecu u Hrvatskoj.

Program 6.Assitej Croatia World Collaboration predstavit će  Assitej Norveške i Kotorski festival za djecu iz Crne Gore.

U poratnom programu moći će se vidjeti izložba festivalskih plakata iz proteklih 20 godina, održati će se Izborna skupština Hrvatskog centra ASSITEJ i Redovna skupština Kazališnog epicentra.  

Povodom 20 obljetnice u suradnji s Kazališnim epicentrom  Hrvatski centar Assitej organizira u Zagrebu, Preradovićeva 44/2 u petak 06.listopada u 16 sati Okrugli stol “Kriteriji prosudbe kvalitete kazališne predstave” na kojem će sudjelovati  selektori i članovi prosudbenih komisija  dosadašnjih Susreta.