NOVA PREMIJERA KAZALIŠTA ŽAR PTICA – 𝐌𝐀𝐋𝐀 𝐅𝐑𝐈𝐃𝐀

Praizvedba predstave Mala Frida održat će se u sutra 17.12. u 18.30 u GK Žar ptica

Autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić, prvo je scensko postavljanje priče o djetinjstvu slikarice Fride Kahlo.

Autorski projekt Mala Frida Anice Tomić i Jelene Kovačić, inspiriran je djetinjstvom meksičke slikarice i jedne od najfascinantnijih umjetnica 20. stoljeća Fride Kahlo, koja je sa šest godina oboljela od dječje paralize i već kao djevojčica osjetila što to znači biti drugačiji – prva je premijera u slavljeničkoj 40. sezoni Gradskog kazališta Žar ptica.

Ulogu Fride tumači Amanda Prenkaj, njezine roditelje Gorana Marin i Domagoj Ivanković, a prijatelji s kojima je provela djetinjstvo su Petar Atanasoski, Marko Hergešić i Bogdan Ilić.
Scenograf je Igor Vasiljev, kostimografkinja Doris Kristić i skladatelj Nenad Kovačić.

Mala Frida priča je o prihvaćanju, sebe i drugih. Ona govori i o snazi jedne djevojčice koja je bez obzira ne sve prepreke koje joj život donosi odlučila u njega zakoračiti bez straha i kako je upravo zbog svoje hrabrosti ostvarila svoje slikarske snove i postala neponovljiva Frida Kahlo.

Tako smo i mi u GK Žar ptica djecu od 6 do 11 godina uključili u projekt, pozivom da pokažu svoj talent i maštu i da svojim likovnim radovima, sudjeluju u natječaju za portret male Fride, koji je dio plakata predstave.
Na natječaj je pristiglo više od 500 radova iz cijele Hrvatske, pa čak i iz Crne Gore i SAD-a.
Najbolji rad Tamare Plavljanin odabran je za plakat, a njih 100 njak postavljeni su na izložbi u foajeu kazališta.

Fotografije Mare Milin su na linku https://we.tl/t-naSAgZL89K