NOVA PREMIJERA GRADSKOG KAZALIŠTA ŽAR PTICA – 𝐓𝐀𝐉𝐍𝐈 𝐃𝐍𝐄𝐕𝐍𝐈𝐊 𝐀𝐃𝐑𝐈𝐀𝐍𝐀 𝐌𝐎𝐋𝐄𝐀

U petak, 8. travnja 2022. u 19:30 u Gradskom kazalištu Žar ptica


U petak, 8. travnja 2022. u 19:30 u Gradskom kazalištu Žar ptica održat će se premijerna izvedba predstave Tajni dnevnik Adriana Molea engleske spisateljice Sue Townsend, u režiji Saše Broz i izvođenju Bogdana Ilića, Vesne Ravenšćak, Filipa Nole, Dunje Fajdić, Marka Hergešića, Petra Atanasoskog i Drage Utješanovića.


Engleska spisateljica Sue Townsend stvorila je lik simpatičnog Adriana Molea čiji će život od tinejdžerskih dana pratiti kroz serijal od ukupno osam knjiga dnevničkih zapisa. Njezino prvo djelo Tajni dnevnik Adriana Molea samo nekoliko godina nakon objavljivanja 1982. godine postalo je svjetski bestseler, te je u kratkome roku prodan u 1,9 milijuna primjeraka. Prvu knjigu svjetski poznatih dnevničkih zapisa Sue Townsend na scenu postavlja Saša Broz prema dramatizaciji Dore Delbianco.

Riječ je o duhovitoj i smionoj ispovijest trinaestogodišnjeg dječaka o obiteljskim, školskim i pubertetskim problemima s kojim se suočava i koje bilježi svaki dan, tijekom jedne godine. Glasom propitivanja, bunta, nesigurnosti, plahosti, ljutnje, on u ovom romanu opisuje razvod svojih roditelja, teške trenutke u kojem mu knjige koje obožava služe kao obrana od teških emocija. Adrian Mole doživio je brojne ekranizacije i postavljanja na scenu, a ova knjiga u Hrvatskoj je uvrštena u obaveznu lektiru.