𝐂𝐕𝐑Č𝐀𝐊 𝐈 𝐌𝐑𝐀𝐕𝐈 nova premijera Kazališne družine PINKLEC

Premijera je u nedjelju, 20.12.2020. u 16 sati u Centru za kulturu Čakovec

Jedna od najpoznatijih Ezopovih basni, donosi nam priču o lijenom cvrčku koji je dane provodio svirajući i pokušavajući nagovoriti mrave da mu se pridruže, i mravima koji su vrijedno stajali u kolonama ispred kuće i skladištili hranu za zimu.

Kroz moderni pristup propitkujući posljedice rada i nemara, ova predstava postavlja neka od uvijek aktualnih društvenih pitanja.
Kroz kontrast mrava kao radišnih ljudi kojima je važno materijalno se osigurati za budućnost, i cvrčka kao neke vrste boema koji uživa u trenutku, pred gledatelje se stavlja opreka materijalnih dobara bez kojih nema napretka i umjetnosti čija je važnost također neosporiva.
Hoće li cvrčak preživjeti zimu kad shvati da su mu ostali jedino njegovi instrumenti i hoće li baš svi mravi odoljeti njegovoj pjesmi koja ih prati cijele dane?

Glumačka igra četvero glumaca vodi nas u svijet malih radoholičara i jednog boema, ostavljajući nam prostora da sami zaključimo tko je u ovoj priči negativac, a tko pozitivac, i postoji li uopće takva podjela u priči koja nam osim glavne poruke, u tragovima nosi i onu poznatu koja nas uči da smo svi različiti?

Predstava je dio međunarodnog projekta ConnectUp – The Life of the Others, financiranog kroz program Creative Europe.

Dob: 4+

Trajanje: 40 min

Redatelj: Romano Bogdan
Tekst i dramaturgija: Ivona Marciuš
Scenografija i kostimi: Bruno Kontrec
Glazba: Igor Baksa
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Grafičko oblikovanje: Bruno Kontrec

Igraju:
Mario Jakšić
Karolina Horvat
Davor Dokleja
Bruno Kontrec