Nova premijera Gradskog kazališta Žar ptica 𝐌𝐀𝐌𝐀, 𝐉𝐀 𝐒𝐀𝐌 𝐏𝐎𝐙𝐄𝐋𝐄𝐍𝐈𝐎! šareni mjuzikl za djecu

Svečane premijere su u četvrtak 6. svibnja u 19:00 i u petak 7. svibnja u 18:00Mjuziklom Mama ja sam pozelenio!, GK Žar ptica govori o zdravom načinu života djece, a realizira se u suradnji s nacionalnim projektom Živjeti zdravo.

Mjuzikl Mama, ja sam pozelenio realizira se u suradnji s projektom Živjeti zdravo, Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Istraživanje Europske inicijative praćenja debljine u djece, Hrvatska 2018./2019. (CroCOSI) pokazuje da 35% djece u dobi izmedu 8 i 9 godina ima problema s prekomjernom tjelesnom masom i debljinom.
Na nacionalnoj razini problem s debljinom izraženiji je kod dječaka i iznosi 17,8 % u odnosu na 11,9 % kod djevojčica.
Voditeljica istraživanja prof.dr.sc. Sanja Milanović.

Na ovu temu redateljica Marijana Matoković okupila je pisca libreta Igora Weidlicha, autora glazbe Bojana Jambrošića, koreografkinju Tihanu Strmečki te scenografkinju i kostimografkinju Irenu Kraljić, kako bi u mjuziklu Mama, ja sam pozelenio! na zabavan “otkačen” način i kroz simpa ljubavnu priču, govorili o mijenjanju loših životnih i prehrambenih navika.

U trećoj po redu suradnji sa Žar pticom, Bojan Jambrošić je u naslovnoj ulozi dječaka Bokija, dok njegove prijatelje Roberta i Zorana igraju Petar Atanasoski i Bogdan Ilić.
“Omiljeni sport” trojice prijatelja je bježanje s nastave tjelesnog odgoja i od stroge profesorice Vesne Ravenšćak kako bi odjurili do primamljive obližnje pekarnice u kojoj se natrpavaju nezdravom brzom hranom.
Kako bi se približio Sanji koja se zdravo hrani i redovito vježba, igra ju Dunja Fajdić – Bojan se okreće zdravom životu. Ali, ne ide sve tako jednostavno. Kako nema kondicije – od vježbanja mu postaje “loše” da će zatrebati i pomoć jedne neobične doktorice. Zbunjeni Boki ni sam ne zna kako promijeniti životnu rutinu koju ima sa svojim prijateljima i roditeljima, a istovremeno približiti se Sanji i „osvojiti“ njeno srce…