Nova premijera Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku 𝐓𝐑𝐈 𝐌𝐄𝐃𝐕𝐉𝐄𝐃𝐀 𝐈 𝐆𝐈𝐓𝐀𝐑𝐀

Premijera je u sklopu Osječkoga ljeta kulture 2023. u subotu, 27. kolovoza u 19 sati.

Poznata pripovijetka Ljudevita Bauera „Tri medvjeda i gitara“ stiže na daske Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Priča je to o složenoj medvjeđoj obitelji koja će povezati dvije umjetnosti – lutkarstvo i glumu. Režiju potpisuje Morana Dolenc.

Tri brata medvjeda: Bukalo, Mrgud i Bero i njihov otac medvjed Bruno skladno i veselo žive u Bukovoj šumi. Dolazi dan kada zaigrani medvjedi moraju preuzeti dio odgovornosti i postati odrasli, odgovorni medvjedi. Srećom svaki od njih je dobar u nečemu i sjajno se nadopunjavaju! Bukalo je ribolovac, Mrgud je sakupljač meda, a Bero je umjetnik.
Najvažniji je zadatak svakog medvjeda pošteno se udebljati prije zime i zimskog sna. Jer zimi se samo spava, govorio im je Bruno pripremajući ih za taj dan. Tu nije bilo problema dok god je bilo meda i ribe… ali kada hrane nestane, kako se udebljati od umjetnosti? I koji je onda najvažniji zadatak svakog medvjeda umjetnika ako se ne tiče hrane?
Mogle bi se sada ovdje otvoriti razne filozofske rasprave, pa ćemo se mi ipak držati one stare medvjeđe: Umjetniku je najbitnije gledati srcem, jer za sviranje gitare nisu najbitnije šape, nego srce.Kako je Bero nahranio medvjede i zašto je umjetnost važna možete saznati duboko u Bukovoj šumi u jednom medvjeđem brlogu, u kojem miriši na ljubav i međusobno poštivanje, samo ga prvo morate nanjušiti!

Tekst i dramatizacija: Ljudevit Ludwing Bauer
Režija: Morana Dolenc
Asistencija režije: Lidija Kraljić
Scenografija, lutke i kostimi: Ria Trdin
Scenski pokret: Maja Huber
Glazba: Vlatko Panić
Oblikovanje rasvjete: Igor Elek