𝐓𝐄𝐀𝐓𝐀𝐑 𝐓𝐈𝐑𝐄𝐍𝐀 🎂 𝟓𝟎. 𝐢𝐳𝐯𝐞𝐝𝐛𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐞 𝐔 𝐌𝐎𝐉𝐎𝐉 𝐆𝐋𝐀𝐕𝐈

Svečana izvedba održat će se u petak, 21. veljače u 19h u kazalištu Mala scena

Predstava Teatra Tirena “U mojoj glavi” premijerno je izvedena 15. rujna 2018. a svoju 50. izvedbu imat će nepunih godinu i pol kasnije – u petak 21. veljače u 19 sati u Kazalištu Mala scena, tijekom 13. Tjedna psihologije koji se obilježava u cijeloj Hrvatskoj!

“U mojoj glavi” četvrta je zajednička predstava redateljice Tine Hofman i dramaturginje Nine Horvat, a bavi se mentalnim zdravljem. Kad slomimo ruku, dobijemo upalu pluća ili bilo koju drugu fizičku bolest idemo liječniku. Ali kad nas boli „negdje unutra“, ne znamo ili ne želimo potražiti pomoć…

“U mojoj glavi” je priča o Borni i Vanji, dvoje tinejdžera. Bornu čeka važna odluka i kako vrijeme odmiče, on je pod sve većim pritiskom i ne zna se nositi sa stresom. Postaje tjeskoban i dobija napadaje panike. Vanja se aktivno bavi sportom i ostavlja dojam vesele i samosvjesne osobe. No počinje se osjećati sve lošije a ne zna zašto, gubi interes za stvari koje su je veselile, postaje bezvoljna, nema energije, ne može spavati, obuzima ju depresija. Ni Borna ni Vanja ne znaju kako si pomoći.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji depresija će do 2020. godine biti druga najraširenija bolest na svijetu. No depresija se može prevenirati i zato ju je bitno prepoznati na vrijeme.

Predstava “U mojoj glavi” je autorski projekt nastao s ciljem pokretanja dijaloga i povećanja svijesti o opasnostima mentalnih bolesti. Zahvaljujemo na suradnji Umjetničkoj inicijativi Boli me, koja promiče svjesnost o važnosti prevencije i destigmatizacije mentalnih bolesti.

Predstava je uvrštena u projekt “Osjećam” koji u suradnji s Gradom Zagrebom provodi umjetnička inicijativa BoliMe te u programe sljedećih festivala i simpozija:
– 20. Bitef Polifonija, Beograd, Srbija
– 22. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog Centra ASSITEJ
– 3. Stručni simpozij “Mladi i mentalno zdravlje” – “Slušam te”
– 3. Znanstveno-umjetnički simpozij “Kako dramsko izražavanje doprinosi kvaliteti poučavanja”
– 2. Zagreb MentalFest
– 9. Rijeka Psihologije

Režija: Tina Hofman
Tekst i dramaturgija: Nina Horvat
Igraju: Andrej Kopčok, Marijana Matoković / Selma Mehić
Glazba: Darko Horvat
Scenografija: Ana Rimac i Matea Lemac
Kostimografija: Lucija Prstec Smolčec
Oblikovanje svjetla: Domagoj Klasić

Trajanje: 50 minuta
Uzrast: 12 – 18 godina

Dio ulaznica je u slobodnoj prodaji a rezervirati i kupiti ih možete na poveznici:
http://www.mala-scena.hr/home/program.aspx