𝐏𝐫𝐨𝐦𝐨𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐦𝐨𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐣𝐞 𝐙𝐚𝐠𝐫𝐞𝐛𝐚č𝐤𝐨𝐠 𝐤𝐚𝐳𝐚𝐥𝐢š𝐭𝐚 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐢𝐡

(𝒍𝒊𝒏𝒌 𝒏𝒂 𝒎𝒐𝒏𝒐𝒈𝒓𝒂𝒇𝒊𝒋𝒖 𝒏𝒂 𝒌𝒓𝒂𝒋𝒖 č𝒍𝒂𝒏𝒌𝒂)

Pratite promociju monografije o sedamdeset plus godina Zagrebačkog kazališta mladih kroz ZKM Zoom razgovor u utorak, 8. rujna 2020. na Facebook stranici ZKM-a od 18:00 sati.

Pratite promociju monografije o sedamdeset plus godina Zagrebačkog kazališta mladih, jednog od najboljih i najpropulzivnijih kazališta u ovom dijelu Europe.

Monografija je u ovome trenutku publici dostupna u online izdanju te možete pročitati o razdoblju kazališnog djelovanja ZKM-a kroz 70 godina: monografija vas vodi od samih početaka tadašnjeg Pionirskog kazališta, kroz proces postupne profesionalizacije i estetskog oblikovanja ZKM-a, do današnjih dana.

Predstavljanje ove monografije je uvodni događaj u ZKM-ovu novu kazališnu sezonu, a u Zoom razgovoru sudjeluju: ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković, autor monografije, hrvatski dramaturg, kazališni kritičar i publicist, Hrvoje Ivanković – koji će o stvaranju i održanju bezbroj puta isticane specifičnosti i pogonske snage ZKM-ova umjetničkog ansambla razgovarati s doajenkama ZKM-a, glumicama Uršom Raukar i Slavicom Jukić, koja je sve do mirovine svojim glumačkim ostvarenjima obilježila veliki dio povijesti Zagrebačkog kazališta mladih, uz koje je bila vezana gotovo od samih njegovih početaka, točnije od 1950.

Monografija o 70+ godina rada ZKM-a dostupna je na ovom linku:

https://issuu.com/zekaem/docs/zkm_70_mono_final_online_version_16.06.2020.