𝐍𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐣𝐞𝐫𝐚 𝐆𝐊𝐋 𝐑𝐢𝐣𝐞𝐤𝐚 𝐅𝐋𝐄𝐊𝐀𝐕𝐀𝐂

Premijera će se održati u četvrtak 31. listopada u 18.00 sati.

Predstava Flekavac, u režiji Renate Carole Gatice, nastaje prema novome tekstu poznate hrvatske dramske spisateljice Nine Mitrović.

Priča je to o odrastanju jednoga dječaka i prihvaćanju odgovornosti. U srži joj je prijateljstvo i kako nas ono mijenja nabolje – prijatelj je tu da nam ukaže na naše mane, ali i da nam pomogne kad nam je najteže. Kada jednoga dana Mama Mamolina, do kraja izluđena sinovljevim nepodopštinama odluči otići u zemlju u kojoj se odrasli po cijele dane igraju, Flekavac je isprva presretan jer ne mora ići u školu, no slijedi niz situacija koje će uskoro sve promijeniti…

Ova topla i duhovita priča o jednom neurednom dječaku, Flekavcu, koji dane provodi radeći nestašluke, o njegovoj mami u kojoj će se prepoznati mnoge mame, neobičnim prijateljstvima i zanimljivim likovima poput neozbiljnog odraslog prijatelja Letećeg Milivoja, prijateljice štreberice i duhovitih braće blizanaca, progovara o aktualnim temama odrastanja danas, odnosa roditelja i djece, odgoju, no isto tako i o prostorima dječje slobode i kreativnosti.