“Ž𝐞𝐥𝐢𝐦 𝐛𝐢𝐭𝐢, 𝐡𝐨ć𝐮 𝐛𝐢𝐭𝐢” 𝐧𝐨𝐯𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐣𝐞𝐫𝐚 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐬𝐤𝐨𝐠 𝐤𝐚𝐳𝐚𝐥𝐢š𝐭𝐚 𝐒𝐢𝐬𝐚𝐤 𝐮 𝐤𝐨𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐤𝐜𝐢𝐣𝐢 𝐬𝐚 𝐊𝐚𝐳𝐚𝐥𝐢š𝐭𝐞𝐦 𝐏𝐫𝐢𝐣𝐚𝐭𝐞𝐥𝐣 𝐢 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐨𝐦 𝐂𝐈𝐑𝐊𝐔𝐒 𝐏𝐮𝐧𝐤𝐭

Premijera predstave za djecu “Želim biti, hoću biti” prema tekstu Hrvoja Zalara i u režiji Marijane Matoković bit će izvedena u nedjelju, 11. rujna 2022. godine u 18 sati u Domu INA Rafinerije. Riječ je o koprodukcijskoj predstavi Gradskog kazališta Sisak, Kazališta Prijatelj i Teatar CIRKUS Punkt. Ulaz na premijeru moguć je uz predočenje pozivnice.

U predstavi glume Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Hrvoje Zalar.
Scenografiju i kostimografiju potpisuje Danijela Gotal Grgurač, glazbu Bojan Jambrošić i scenski pokret Maja Đurinović.

Izbor životnog poziva, budućeg zanimanja, ili dječje rečeno „što ću raditi kad budem velik“ je jedno od prvih „velikih“ i „važnih“ pitanja s kojim se dijete susreće u svojem odrastanju.
U početku odrasli sa blagom dobrohotnošću gledaju na dječja razmišljanja o budućem zanimanju, shvaćajući ih kao puke, bezazlene maštarije, ali vrlo brzo, pogotovo ako je dijete vrlo „odlučno“ u svojim željama, imaju potrebe da dijete usmjere na „pravi kolosijek“.

Predstava „Želim biti, hoću biti“ na humorističan način donosi konflikt veselih dječjih maštanja o budućnosti djevojčice Lidije i racionalnih stavova njezinih roditelja koji pokušavaju kćerkicu uputiti na „prava zanimanja“, dok ona kroz ples i pjesmu uživa u maštanju o svom budućem životu.

Predstava upozorava da svako dijete ima ne samo pravo na obrazovanje, nego i na maštanje, na želje koje su samo njegove, a najvažnija poruka je da su sva zanimanja jednako vrijedna i jednako doprinose onome što svi želimo – sretnom i pravednom ljudskom društvu. Ne postoji najbolje zanimanje.

„Važno je nekome pomoći! Kad nekome pomažeš taj čas imaš najbolje zanimanje na svijetu!“