#𝐧𝐚𝐍𝐀𝐉𝐣𝐚č𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐢𝐯 𝐯𝐫š𝐧𝐣𝐚č𝐤𝐨𝐠 𝐧𝐚𝐬𝐢𝐥𝐣𝐚

Žar ptica nas poziva: još tjedan dana do 20. Naj,naj naj festivala koji je posvećen vršnjačkom nasilju

Ove godine posebno slavljeničko 20. izdanje međunarodnog Naj, naj ,naj festivala, kako i dolikuje jubilarcu, bit će potpuno drugačije od svih dosadašnjih.

Održavat će se od 26.2. do 1.3. u sklopu našeg velikog projekta #naNAJače protiv vršnjačkog nasilja i bit će donatorskog karaktera.

Ulaznice za svih 6 domaćih predstava
– Lažeš Melita (GKL Split),
– Blizanke (KMD Dubrovnik),
– Bajka o ribaru i ribici (GK Zorin dom Karlovac),
– Huligan (Mala scena),
– Vuka se ne bojim ja (Pinklec Čakovec) i
– Ako kažeš, gotov si! (GK Žar ptica),
kao i za dvije inozemne
– Idemo na pecanje (Španjolska) i
– Akademija čarobnih tajni (Izrael)
u online su prodaji po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

Prihod je namijenjen za sufinanciranje školskih projekta protiv vršnjačkog nasilja u OŠ Bartula Kašića Zadar,OŠ Mihovila Pavlonovića Metković, OŠ Jure Turića Gospić, OŠ Ivana Rangera Kamenica i u OŠ Glina.

Naj, naj, naj festival i projekt #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja, kojeg su u kampanji podržali brojni poznati (Davor Meštrović, Bruno Petković, Slavko Sobin, Antonija Blaće, David Skoko, Mia Dimšić,Damir Kedžo…) kao i brojne državne i gradske institucije i tvrtke, započinje u srijedu 26. veljače, na Nacionalni dan ružičastih majica, proglašen od Hrvatskog sabora 2017.

Odmah iza svečnog otvorenja predstavom kazališta domaćina Ako kažeš gotov si!, u 12.30 poznati Ivan Dečak, Damir Hoyka, Filip Juričić, Tomislav Jelinčić, Marko Šapit Frano Mašković, Krešimir Dolenčić, Drago Utješanović, Asim Ugljen, Ante Krstulović i Marko Hergešić, igrat će humanitarnu nogometnu utakmicu protiv školske ekipe OŠ Gračani.
Pobjedničku ekipu nagradit će Ina, a nagradni fond također ide u donacije za projekte osnovih škola u Hrvatskoj.

Tijekom Festivala održavat će se i radionice o vršnjačkom nasilju za djecu i roditelje, koje će voditi psiholozi iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Teme radionica posvećene su cyberbullyingu, gdje prestaje bezazlena dječja igra i počinje nasilje, te rizici koje sa sobom nose suvremene tehnologije (za roditelje) .

Raspored predstav i radionica dostupan je na www.zar-ptica.hr, a za radionice preporučljivo je najaviti se na mail marketing@zar-ptica.

Prvog dana 20. Naj, naj, naj Festivala koji je u cijelosti posvećen vršnjačkom nasilju, izvan konkurencije bit će izveden predstava Nasilje, za nasilje nema opravdanja, autora i redatelja Zijaha Sokolovića.

Pozivamo vas da nam se i vi pridružite na #naNAJjače i da budete s nama u ružičastim majicama 26.2. Prva predstava Ako kažeš gotov si ! počinje u 11 sati, zvanična ceremonija otvorenja uslijedit će na kraju predstave nešto iza 12 sati, a potom se selimo u balon pored Žar ptice, gdje se igra utakmica.

Hvala vam unaprijed 🙂

Milanka Čolović,
voditeljica projekta #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja